Metsästys

elo_lokakuu 2006

Metsästystoiminta

Takaisin pääsivulle
 

 Metsästys kuuluu suomalaiseen maaseutukulttuuriin, niin myös Valkolassa. Metsästys tuo vaihtelua arkeen ja samalla se on ulkoliikuntaa. Metsästyksellä voidaan säädellä riistakantoja sekä estää osin metsätuhoja ja jopa liikenneonnettomuuksia. Metsästä saadaan pientä särvintä leivänpäälle, joskin menot huomioiden eivät lihasaaliit metsästyskustannuksia peitä.

Jänis- ja kettumetsästys koirilla ovat arvokasta kenneltyötä. Ketun, näädän, supin, minkin ja varislintujen metsästyksellä voidaan parantaa kanalintukantaa ja poistaa luontoomme kuulumattomat eläimet, joita supikoira ja minkki ovat. Vesilintumetsästys on vakiintunut alueella, eli saaliit ovat olleet vuodesta toiseen lähes samoja. Uusina riistaeläiminä ovat valkohäntäpeura ja metsäkauris. Ensimmäinen valkohäntäpeura saalistettiin vuonna 2002 ja ensimmäinen metsäkauris vuonna 2008.

Suurpedoista ilves on ilmaantunut alueelle ja sen tuhoja on havaittu metsäkauriiden ja ainakin yhden valkohäntäpeuran tappo. Sudet ovat myös olleet ohikulkumatkalla ja niiden suihin menetettiin kaksi koiraa vuonna 2008. Karhuhavaintojakin on alueellamme ollut, mutta karhujen vahingoilta on vielä vältytty.

Varsinkin uusille jäsenille seura on laatinut hyvät metsästystavat ohjeen.

Hirvijahtiin osallistuville on julkaistu ”metsästyksenjohtajan määräykset”